TRY har status som Nabolagsklubb, klubben for deg og ditt nabolag. Statusen er gitt av Oslo Idrettskrets fordi TRY er et idrettslag som drives slik idrettens organisasjoner ønsker at idretten skal drives – inkluderende, lokal og med vekt på at flest mulig i nabolaget skal kunne være med – lav medlemskontingent, lave treningsavgifter, mikroskopisk administrasjon, bruk av lokale anlegg og naturen utenfor døren.

Vi bruker Marka vi har utenfor døren, ofte med aktivitet ved Øvresetertjern, Tryvann Vinterpark, Holmenkollen ski-og skiskytteranlegg, Midstulia hoppbakker, Grindbakken Stadion, Vestre Aker ballbaner etc

Alle førsteklassinger ved Grindbakken kan være med på Allidrett-basis mandag, tirsdag eller onsdag rett etter AKS kl. 16:15-17:30 i gymsalen. Her introduseres barna til mange forskjellige aktiviteter. I tillegg blir det fotball-lek på fredager. Fra januar er det skileik og moro ute på tirsdager i Holmenkollen, hvor skiferdigheter introduseres uten staver og skismøring. Etter påske er det allidrett-basis inne igjen (og noen ganger utendørs). Allidretten har oppstart første uken i september.

Fotball er gøy!

Det viser den store aktiviteten det er i TRYs fotballgruppe. Vi har nærmere 300 spillere på lag som trener og spiller kamper i diverse årsklasser. Vi bruker Grindbakken Stadion og kunstgressbanen på Vestre Aker, som også er vår hjemmebane. Både jenter og gutter deltar med stor iver. Fotball i TRY er foreldrebasert på trenersiden, og inntil TRY får egen fotballbane på plass, går årskullene over til andre klubber i området ved overgang til ungdomskolen. For de som er årets førsteklassinger går fotball fra å være en del av allidretten til å bli en del av den regulære fotballen på vårparten.

Langrenn

byr på et trivelig miljø og alt fra skileik for de yngre til langrenn på høyt nivå i eldre årsklasser. De senere årene har det blitt mange å se innover i Marka i TRY-klær. Bli med da vel! Det legges vekt på skiferdighet og mestring av diverse langrennsteknikker på alle nivåer for riktig alderstrinn. Vi starter med «barmark» ved skolestart og går over på ski når snøen laver ned. Vi trener mandager, tirsdager, onsdager og torsdager avhengig av årskull og i koordinasjon med skiskyting, samt langtur på søndager. Vi har innetid på Grindbakken sent på høsten og trener ute fra Frognerseteren eller Holmenkollen. Treningen er foreldrebasert for de yngste, noe innleie av trenere for de litt eldre og solid trenerkompetanse for HL-alder og eldre.

Alpintreningen

byr på utfordringer og lek med ulikt terreng, frikjøring og portkjøring i Tryvann Vinterpark. De siste årene har interessen for alpin frikjøring blitt kjempestor! Det er mange barn på alpint i TRY i de yngste årsklassene. De erfarne trenerne vil også være med på renn og samlinger i løpet av sesongen. Hovedtreningene er på mandager og onsdager. Alpint starter så fort snøen ligger i Tryvann!

Skiskyting

er verdens morsomste idrett! I TRY kan du begynne med skiskyting fra du er 9 år. Skiskytterskole for Nybegynnere i alle aldre avholdes to kvelder i september.  Vi har eldre utøvere opp til 23 år og vi entrer arenaene med verdens kuleste klesdesign! Yess! TRY synes godt – vi er en klubb med mange deltakere, og vi har hatt utøvere i Ungdoms OL, U-23 VM og mange HL og Norges-Cup vinnere. Skiskytingen og langrenn i TRY samarbeider godt.

Nye aktiviteter i TRY! Vi har startet med skihopping, og kombinert følger derav. Vi er full gang med terrengsykling. Så starter vi med «musikal trening» og vi ser på muligheten for frisbeegolf og volleyball m.m.

Det er ikke bare barna som trenger aktivitet – også vi voksne. Hver tirsdag kl. 20:00 fra Voksenkollen stasjon legger en gjeng med litt mer voksne jenter ut på variert løpetrening både vår og høst. De kaller seg TRY’us! På vinteren byttes løpeskoene ut med langrennsski. Vi har VETERAN lag i fotball og en stor gjeng med gutter i 20-årene som trener en gang i uken og spiller seriekamper.

I TRY holder vi treningsavgifter og medlemskontingent så lave som mulig. I tillegg prøver vi å pålegge foreldre færrest mulig forpliktelser som tar tid i en ellers travel hverdag. Når vi først har aktiviteter der vi trenger foreldrenes innsats er det til noe som betyr MYE for idretten og/eller gir et solid bidrag i klubbkassen. Det er derfor veldig viktig at foreldre prioriterer å bidra på slike arrangementer. Hvert år er det behov for mange foreldres dugnadsinnsats i forbindelse med Toughest i Holmenkollen og år om annet har TRY ansvar egne idrettskonkurranser.  

Hele filosofien til IL TRY bygger på engasjement og deltagelse fra foreldre og medlemmer. For et «kosteffektivt» idrettslag som TRY blir ditt bidrag viktig! Vi ønsker at du blir med – og i vårt idrettslag kan du være med å påvirke med ditt engasjement!

Vi ønsker at så mange som mulig involverer seg. Gjerne som trener eller i et utvalg i TRY. Det er ditt direkte bidrag til at dine egne, venners og naboens barn og ungdom får glede av idretten og er aktive! Dessuten skaper det aktive foreldre!

Les mer om hvordan du blir medlem her.